Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Sensiola so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Sensiola upravlja (v nadaljevanju sensiola.com ali spletna trgovina): Založba iger in trgovina, Sensiola d.o.o
Podjavorškova 11, 3000 Celje
Telefon: 031 406 574
E-mail: info@sensiola.com

Matična številka: 9550275000
Številka transkakcijskega računa: SI56 6100 0002 8697 797
Zavezanec za DDV: ne

Pojasnilo pojmov

“Obiskovalec” spletne trgovine Sensiola, je posameznik, ki obišče spletni naslov https://www.sensiola.com in ne opravi nakupa.

“Gost” spletne trgovine Sensiola, je posameznik, ki obišče spletni naslov https://www.sensiola.com in opravi nakup kot neregistrirani uporabnik.

“Registrirani uporabnik” spletne trgovine Sensiola, je posameznik, ki obišče spletni naslov https://www.sensiola.com in se, pred ali za potrebe nakupa, registrira v spletni trgovini.

“Upravljalec” spletne trgovine Sensiola, je spletna trgovina, tj. Sensiola d.o.o, trgovina in storitve.

Dostopnost informacij

Sensiola.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno in matično številko ter infomacijo o zavezanosti za plačilo DDV),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-mail naslov, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumnem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe (v primeru akcijskih ponudb),
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Varnost

Starostna omejitev: Za nakup igre za pare na našem spletnem mestu velja starostna omejitev. Oseba, ki opravlja nakup, mora biti starejša od 18 let. Mladoletniki, ki še niso dopolnili te starosti, ne smejo izvajati nakupov brez dovoljenja in nadzora staršev ali zakonitih skrbnikov.

Izključitev odgovornosti za poškodbe: Osebe, ki uporabljajo ali se igrajo z igro za pare, jo uporabljajo na lastno odgovornost. Sensiola d.o.o. in vsi njegovi povezani partnerji izrecno ne prevzemamo odgovornosti za morebitne telesne poškodbe ali poškodbe, ki bi lahko nastale med igro ali uporabo izdelka. Igralci se morajo zavedati potencialnih tveganj in izvajati vse varnostne ukrepe med igranjem.

Omejitev odgovornosti za napačno razumevanje besedila: Sensiola d.o.o. ne odgovarja za morebitne napačne interpretacije ali napačno razumevanje besedila v igri za pare. Uporabniki so odgovorni za previdno branje in razumevanje navodil ter vsebine igre.

Nakup

Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. V primeru plačila s PayPal bo stranka preusmerjena na strežnik PayPal, ki skrbi za varnost in zanesljivost transakcij. Vmesnik je v angleškem jeziku.

Pred oddajo naročila se stranka mora seznaniti s Pogoji poslovanja spletne trgovine Sensiola in to potrditi z obkljukanim poljem “Soglašam s Pogoji poslovanja in z zavezo k plačilu.”

Sensiola.si si prizadeva, da so vse informacije na strani ažurne in pravilne. V primeru, da pride do napake, jo bomo odpravili takoj, ko jo opazimo.

Postopek nakupa

Nakup v spletni trgovini Sensiola poteka po naslednjem postopku.

 1. Najprej si obiskovalec ali gost ali registrirani uporabnik ogleda izdelke. S klikom na izdelek se odpre stran izdelka z njegovim opisom, lastnostmi in videom, ki predstavijo izdelek.
 2. Izdelek se izbere s klikom na gumb “V košarico“. Pojavilo se bo sporočilo, da je bil izdelek dodan v košarico. S ponovnim klikom na gumb lahko v košarico doda več enakih izdelkov.
 3. Ko obiskovalec ali gost ali registrirani obiskovalec v košarico doda vse izdelke, ki jih želi nakupiti, klikne na gumb “Košarica” v desnem zgornjem kotu strani.
 4. V košarici lahko popravi izbor izdelkov, ki jih želi nakupiti. Za zaključek nakupa mora obiskovalec ali gost ali registrirani uporabnik obkljukati polje “Soglašam s spogoji poslovanja in zavezo k plačilu” in klikniti na gumb “Na blagajno“.
 5. Na blagajni obiskovalec ali gost ali registrirani uporabnik vnese osebne podatke v koraku “Vaši podatki“, izbere”Način dostave” in “Način plačila“. Pred oddajo naročila se lahko še enkrat pregleda ali uredi podatke v zadnjem koraku “Pregled naročila“.
 6. V primeru, da gost ali registrirani uporabnik izbere način plačila “PayPal” ali “QuickPay“, bo nakup zaključen s preusmeritvijo – bodisi na varno povezavo PayPal, ali na varno povezavo izvajalca kartičnih plačil, ki izvedeta transakcijo plačil.

Dostava

Naročila izdelkov, ki so na zalogi, oddana ob delovnikih do 12.00 ure, bodo praviloma odposlana še isti dan. Naročila oddana ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo poslana prvi naslednji delovni dan.

Naročila bodo odposlana na “naslov prejemnika”, ki ga je gost ali registrirani uporabnik navedel ob oddaji naročila.

Storitve dostave pošiljk za sensiola.com izvaja dostavna služba, razen v primerih, ko lahko sensiola.com zagotovi gostu ali registriranemu uporabniku prijazneši in bolj učinkovit način dostave. Pošiljke bodo praviloma dostavljene naslednji delovni dan po oddaji pošiljke, najpozneje pa v 2-4 delovnih dneh.

Cena dostave znaša 3 EUR. Način dostave je “Dostava GLS”.

Plačilo

Vaša naročila lahko poravnate na naslednje načine:

 • Plačilo s karticami – varnost in zasebnost transakcij zagotavlja izvajalec kartičnih plačil Stripe
 • Plačilo s PayPal – varnost in zasebnost transakcij zagotavlja PayPal.

Cene in ponudba

Cene v spletni trgovini Sensiola ne vsebujejo DDV. Cene, ki so veljavne v trenutku zaključka nakupa so dokončne. Upravljalec si pridržuje pravico, da cene spreminja, brez vnaprejšnjega obveščanja obiskovalcev, gostov ali registriranih uporabnikov. V primeru akcijskih ponudb, bo upravljalec obvestil obiskovalce, goste in registrirane uporabnike o časovnem okviru trajanja akcijskih ponudb.

Račun

Stranka prejme račun ob prejemu izdelka. Stranka lahko pridobi kopijo originalnega računa v papirnati ali elektronski obliki. O nameri mora stranka predhodno obvestiti spletno trgovino Sensiola po navadni ali elektronski pošti.

Vračila in reklamacije

Odstop od nakupa

Gosti ali registrirani uporabniki imajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14-ih dneh od nakupa kadarkoli in brez posebnih razlogov odstopijo od sklenjene kupoprodajne pogodbe.

Po prekinitvi pogodbe začne teči 14-dnevni rok, v katerem mora stranka vrniti izdelek na sedež spletne trgovine Sensiola, na naslov Sensiola d.o.o., založba iger in trgovina, Podjavorškova 11, 3000 Celje. Stranka krije stroške vračila izdelka.

Stranka bo dobila povrnjene stroške nakupa, brez poštnine in stroškov vrnitve izdelka, v roku 14-ih dni od dneva odstopa od kupoprodajne pogodbe z nakazilom na transakcijski račun.

Za odstop od pogodbe mora kupec poslati izpolnjeni obrazec na naslov Sensiola d.o.o., založba iger in trgovina, Podjavorškova 11, 3000 Celje ali v skenirani obliki po elektronski pošti na e-mail naslov: info@sensiola.com.

Zamude

Stranke ne morejo oddati naročil za izdelke, ki jih ni na zalogi.

Izdelki, ki so na zalogi in za katere bodo naročila oddana do 12.00 ob delovnikih, bodo praviloma odposlani še isti dan in najpozneje naslednji delovni dan.

Pošiljke bodo praviloma dostavljeni naslednji delovni dan po oddaji pošiljke, najpozneje pa v 2-4 delovnih dneh po oddaji pošiljke dostavni službi. V primeru, da pošiljka ne bo prispela v roku štirih delovnih dni po oddaji pošiljke dostavni službi, nam to sporočite ali nas pokličite na 031 406 574.

Sprememba oddanega naročila

Oddana naročila, za katera je stranka izbrala plačilo “Nakazilo na TRR”, “Plačilo ob dostavi pošiljke z gotovino” ali “Plačilo ob osebnem prevzemu z gotovino”, bo moč preklicati ali spremeniti. Stranka nas o svoji nameri mora obvestiti preden bo naročilo pripravljeno za dostavo.

Naročila, ki bodo že pripravljena za dostavo ali že plačana, stranke lahko prekličejo v skladu s pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe po ZVPot.

Stvarna napaka

V skladu z ZVPot je napak stvarna, kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene,
 • če prodajalec izroči stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, če je ta bil prikazan.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v zakonsko predpisanem roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Podjetje ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je ponudnika v zakonsko predpisnem roku obvestil o stvarni napaki, je upravičen do:

 • odprave napake na izdelku ali,
 • vrnitve dela plačanega zneska sorezmernega z ugotovljeno stvarno napako ali
 • vračila plačanega zneska.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa, garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

V primeru, da informacije o garanciji ni na strani izdelka, nas o tem obvestite. V najkrajšem možnem času vas bomo sporočili informacijo o garanciji za določeni izdelek.

Poškodovane pošiljke

V primeru škode pri dostavi pošiljke naj kupec o tem nemudoma obvesti spletno trgovino Sensiola na info@sensiola.com ali na 031 406 574, še preden naročene izdelke odpre.

V primerih, ko neskladnost izdelka z njegovo namembnostjo ali lastnostmi kupec ugotovi, potem ko naročene izdelke odpre, naj o tem v najkrajšem možnem času obvesti spletno trgovino Sensiola na info@sensiola.com ali na 031 406 574.

V obeh primerih se obe strani sporazumno dogovorita o kompenzaciji za nastalo škodo ali neskladnost izdelka.

Spletna trgovina Sensiola ne jamči za škodo, ki izhaja iz malomarne ali neprimerne rabe izdelka.

Varnost in zasebnost podatkov

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja piškotke. Podatki o obiskovalcih spletne trgovine niso zbirani v personalizirani obliki (ime, priimek, naslov, email naslov, številka kreditne kartice, in drugi podatki na podlagi katerih bi lahko identificirali posameznika).

Gost ali registrirani uporabnik, ki mora za uspešen nakup vnesti svoje osebne podatke, lahko od upravljalca spletne trgovine Sensiola zahteva dostop do zbranih osebnih podatkov o sebi, ali izbris zbranih osebnih podatkih o sebi.

Gost ali registrirani uporabnik mora za namen pravočasnosti in točnosti dostave, navesti pravilne podatke o naslovniku.

Registrirani uporabnik mora geslo ob registraciji v spletni trgovini Sensiola izbrati skrbno in z geslom ravnati previdno. Upravljalec ne odgovarja za primere škod, do katerih lahko pride zaradi zlorabe gesla iz razloga malomarnega ravnanja z geslom.

Dostop do osebnih podatkov

Gost ali registrirani uporabnik mora pri zahtevi za dostop do zbranih osebnih podatkih izkazati svojo istovetnost, tako da se upravljalec spletne trgovine lahko prepriča v pristnost zahteve.

Upravljalec bo poleg zbranih osebnih podatkov, gostu ali registriranemu uporabniku, pojasnil tudi:

 • namen zbiranja zadevnih osebnih podatkov (npr. izvedba naročila in dostava pošiljke),
 • način, kako so bili zadevni osebni podatki zbrani (če, jih gost ali registrirani uporabnik ni vnesel sam),
 • treje osebe, ki bi lahko prejele zadevne osebne podatke (npr. PayPal za izvedbo plačil).

Izbris osebnih podatkov

Gost ali registrirani uporabnik mora pri zahtevi za izbris zbranih osebnih podatkov izkazati svojo istovetnost, tako da se upravljalec spletne trgovine lahko prepriča v pristnost zahteve.

Upravljalec bo zahtevo gosta ali registriranega uporabnika za izbris osebnih podatkov takoj posredoval ponudniku storitev Shopify in morebitnim tretjim osebam (npr. PayPal), ki bi lahko imele dostop do zadevnih osebnih podatkov.

Upravljalec bo gosta ali registriranega uporabnika o izbrisu osebnih podatkov obvestil v najkrajšem možnem času

Gost ali registrirani uporabnik lahko svojo zahtevo za izbris osebnih podatkov tudi prekliče, in sicer v 10-ih dneh od prvotne zahteve za izbris osebnih podatkov.

V primeru, da od zadnjega zaključenega naročila, gosta ali registriranega uporabnik, še ni poteklo 6 mesecev, bo izbris osebnih podatkov gosta ali registriranega uporabnika, zaradi obstoja možnosti vložitve zahtevka za vračilo plačila, zadržan. To se nanaša na plačila, v primeru katerih lahko banka na zahtevo gosta ali registriranega uporabnika, od upravljalca spletne trgovine zahteva vračilo plačila.

Piškotki

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja začasne in shranjene piškotke. Začasni piškotki se shranijo samo do trenutka, ko uporabnik obišče spletno mesto, do trenutka, ko zapre brskalnik. Shranjeni piškotki ostanjeno shranjeni več časa.

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja lastne in druge piškotke. Lastni piškotki so iz naših spletnih mest in so potrebni za brskanje po naših spletnih mestih, zagotavljajo njihovo pravilno delovanje in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Drugi piškotki (Google Analytics) izvirajo iz partnerskih spletnih mest in so povezani s storitvami, ki jih tretje strani ponujajo na naših spletnih mestih.

Če želite omejiti, blokirati ali izbrisati pikotke, lahko to storite s spremembo ustreznih nastavitev v vašem brskalniku. Praviloma lahko te nastavitve najdete v pomoči vašega brskalnika. Nekatere funkcije spletne trgovine Sensiola lahko zaradi tega ne delujejo optimalno.

 Končne določbe

Za vsa vprašanja, ki niso urejena s Pogoji poslovanja, se uporablja veljavna zakonodaja Republike Slovenije, tj. predpisi, ki urejajo posamezno materijo.

Spletna trgovina Sensiola si pridržuje pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način, ki je v skladu z zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije, spremeni Pogoje poslovanja.

Sensiola d.o.o., založba iger in trgovina

Shopping Cart