Varnost in zasebnost podatkov

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja piškotke. Podatki o obiskovalcih spletne trgovine niso zbirani v personalizirani obliki (ime, priimek, naslov, email naslov, številka kreditne kartice, in drugi podatki, na podlagi katerih bi lahko identificirali posameznika).

Gost ali registrirani uporabnik, ki mora za uspešen nakup vnesti svoje osebne podatke, lahko od upravljalca spletne trgovine Sensiola zahteva dostop do zbranih osebnih podatkov o sebi, ali izbris zbranih osebnih podatkih o sebi.

Gost ali registrirani uporabnik mora za namen pravočasnosti in točnosti dostave, navesti pravilne podatke o naslovniku.

Registrirani uporabnik mora geslo ob registraciji v spletni trgovini Sensiola izbrati skrbno in z geslom ravnati previdno. Upravljalec ne odgovarja za primere škod, do katerih lahko pride zaradi zlorabe gesla iz razloga malomarnega ravnanja z geslom.

Dostop do osebnih podatkov

Gost ali registrirani uporabnik mora pri zahtevi za dostop do zbranih osebnih podatkih izkazati svojo istovetnost, tako da se upravljalec spletne trgovine lahko prepriča v pristnost zahteve.

Upravljalec bo poleg zbranih osebnih podatkov, gostu ali registriranemu uporabniku, pojasnil tudi:

  • namen zbiranja zadevnih osebnih podatkov (npr. izvedba naročila in dostava pošiljke),
  • način, kako so bili zadevni osebni podatki zbrani (če, jih gost ali registrirani uporabnik ni vnesel sam),
  • tretje osebe, ki bi lahko prejele zadevne osebne podatke (npr. PayPal za izvedbo plačil).

Izbris osebnih podatkov

Gost ali registrirani uporabnik mora pri zahtevi za izbris zbranih osebnih podatkov izkazati svojo istovetnost, tako da se upravljalec spletne trgovine lahko prepriča v pristnost zahteve.

Upravljalec bo zahtevo gosta ali registriranega uporabnika za izbris osebnih podatkov takoj posredoval ponudniku storitev WooCommerce in morebitnim tretjim osebam (npr. PayPal), ki bi lahko imele dostop do zadevnih osebnih podatkov.

Upravljalec bo gosta ali registriranega uporabnika o izbrisu osebnih podatkov obvestil v najkrajšem možnem času

Gost ali registrirani uporabnik lahko svojo zahtevo za izbris osebnih podatkov tudi prekliče, in sicer v 10-ih dneh od prvotne zahteve za izbris osebnih podatkov.

V primeru, da od zadnjega zaključenega naročila, gosta ali registriranega uporabnika, še ni poteklo 6 mesecev, bo izbris osebnih podatkov gosta ali registriranega uporabnika, zaradi obstoja možnosti vložitve zahtevka za vračilo plačila, zadržan. To se nanaša na plačila, v primeru katerih lahko banka na zahtevo gosta ali registriranega uporabnika, od upravljalca spletne trgovine zahteva vračilo plačila.

Piškotki

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja začasne in shranjene piškotke. Začasni piškotki se shranijo samo do trenutka, ko uporabnik obišče spletno mesto, do trenutka, ko zapre brskalnik. Shranjeni piškotki ostanjeno shranjeni dalj časa.

Spletna trgovina Sensiola za izvajanje svojih storitev uporablja lastne in druge piškotke. Lastni piškotki so iz naših spletnih mest in so potrebni za brskanje po naših spletnih mestih, zagotavljajo njihovo pravilno delovanje in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Drugi piškotki (Google Analytics) izvirajo s partnerskih spletnih mest in so povezani s storitvami, ki jih tretje strani ponujajo na naših spletnih mestih.

Če želite omejiti, blokirati ali izbrisati piškotke, lahko to storite s spremembo ustreznih nastavitev v vašem brskalniku. Praviloma lahko te nastavitve najdete v pomoči vašega brskalnika. Nekatere funkcije spletne trgovine Sensiola lahko zaradi tega ne delujejo optimalno.

Shopping Cart